معماری ما YJQI5H7

تجربه را تجربه کردن خطا ست
معماری ما YJQI5H7
همراهی با خبرنامه‌ی معماری ما
آخرین نظرات

با توجه به سایت پروژه، نحوه ی دسترسی و همسایگی ها، حجم ساختمان ها در دو سمت مسیر گذر تونل رسالت قرار داده شده است. هم چنین بر اساس وجود خیابان های شرقی و جنوبی و به منظور ایجاد سلسله مراتب در رسیدن به مرکز تجمع اصلی (حیاط مسجد) ، شاهد چرخشی 45 درجه در پلان هستیم.

هر یک از کاربری ها بر اساس نحوه ی ارتباط با کاربری های مجاور خود، دسترسی به محله و خیابان های اصلی در موقعیتی قرار گرفته اند که به شرح زیر است:

با توجه به قرارگیری خیابان اصلی در جداره ی شرقی پروژه کاربری های عمومی تر شامل فضاهای خرد تجاری، رستوران و آمفی تیاتر روباز در این جداره قرار گرفته اند. در مرحله ی بعد سرای محله (مرکز اداری و آموزشی) در ارتباط با خیابان های شرقی و جنوبی به عنوان واسطی میان فضاهای عمومی و خصوصی، قرار دارد که با واسطه ی دو کلوناد به خیابان های شرقی و جنوبی متصل می شود. جداره ی دیگر سرای محله در ارتباط مستقیم با حیاط خصوصی مجاور مسجد قرار داده شده است.

در طی مسیر اصلی ورودی شرقی، از میان فضاهای تجاری، به واسطه ی چرخش 45 درجه ی پلان، دید به محله و مرکزیت آن محدود شده است. پس از گذر از مفصل این چرخش کتابفروشی و کافی شاپ در دو سمت مسیر قرار گرفته اند که کتابفروشی در ارتباط با مسجد و کافی شاپ در جداره ی حیاط مسجد قرار داده شده اند. ارتباط مناسب کتابفروشی با مرکز محله، سرای محله، مسجد و حیاط خصوصی (ارتباط با فضای سبز، دید و نور مناسب) از دلایل قرار گیری آن در این مکان است. هم چنین ارتباط کافی شاپ با خیابان شرقی، آمفی تیاتر روباز و استادیوم ورزشی و در عین حال نزدیکی آن به مرکز محله، آن را به یک فضای نیمه عمومی تبدیل کرده است. 

کتابخانه در دورترین مکان از خیابان های شرقی و جنوبی و در عین حال در نزدیکترین موقعیت نسبت به محله قرار داده شده است. با قرار دادن این فضا در سطحی پایین از تراز زمین و نیز ارتباط دادن آن با فضای سبز حیاطی خصوصی، سعی در افزایش آرامش این فضا شده است.

استادیوم ورزشی در شمال غربی سایت قرار داده شده است. جداره ی شرقی آن مجاور حیاط و آمفی تیاتر روبازی است که با خیابان به شکل عمومی تری در ارتباط هستند، در عین حال این فضا در ارتباط مستقیم با محله و مرکز محله نیز قرار دارد.



 



مناره های در نظر گرفته شده برای مسجد به منظور ایجاد عنصر نشانه ای مرکز محله و تعریف مکان مسجد و القای حس عمودی بودن در دو سمت مسجد قرار گرفته اند و از روی سقف مفصل ورودی مسجد آغاز شده اند.

پوسته های مشبکی که داخل قاب های بتنی دارای فلاورباکس قرار گرفته اند، نمای واحد های تجاری را تشکیل می دهند. از این پوسته های مشبک به مظور محدود کردن دید، سایه اندازی و ایجاد تنوع در نما استفاده شده است.

دور تا دور مسیر های حرکت از کلوناد هایی استفاده شده است که علاوه بر تعریف بهتر مسیر های حرکت، در مواقع لزوم سایه بانی برای عابران شکل می دهند.





در تصویر زیر حیاط خصوصی کتابخانه را مشاهده می کنید. در جداره ی دیگر کتابخانه با ایجاد فرورفتگی هایی سعی در افزایش سطوح نورگیری و ایجاد امکان کاشت درختچه هایی به منظور کنترل دید و تلطیف فضا شده است.

در تصویر سمت چپ رستوران مجموعه را مشاهده می کنید که دارای دو طبقه بوده و در طبقه ی دوم دارای تراس است. دسترسی به طبقه ی دوم با پلکان اسپیرالی که در محور تقارن آن و در فضای باز قرار گرفته است، امکان پذیر است. دید این قسمت به خیابان شرقی با پوسته ی مشبک محدود شده است. در نظر گرفتن قابی که پوشش سقف تراس ها را به طور یکپارچه فراهم کرده است و با فاصله گرفتن از طبقه ی زیرین احساس سبکی را القا می کند از نکات در نظر گرفته شده در رستوران است.



دراین نما ها چگونگی استفاده از پوسته های مشبک و سایه اندازی آن را بر نما مشاهده می کنیم. به علاوه مناره ها را که بیشترین ارتفاع را به عنوان عنصر شاخص به خود اختصاص داده اند.



شیت های نهایی:


    


نظرات (۴)

هماهنگی ای که در کل کار وجود داره کاملا مشهوده
ترکیب هندسی قوی پلان 
و حتی هماهنگی مبلمان با نما
فقط اگه رندرهایی از هم روز میذاشتید فضاها رو میشد بیشتر حس کرد
مناره های مسجد هم تاکید خوبی کرده و حسی که گفتید و منتقل کرده 
سازه ی کابلی نیز من حسی که داشتم این بود که شاید می شد اتصالات قوی تری داشته باشه ولی درکل با کل مجموعه سازگار شده
عالی. خسته نباشید :)
پاسخ:
بسیار ممنون از نظر و توجه شما :)
واقعیت این بود که منظور از این رندرها ایجاد حس و حال خاصی در کلیت کار و شیت ها بود که البته باعث از بین بردن حس روز فضاها شده است و کاملا به نکته ی خوبی اشاره کردید.
در مورد سازه هم کاملا حق با شماست و خیلی عجله ای بوده .
باز هم ممنون.
بسیار ممنونم از توجهتون و از نظراتتون :)

  • محمد فرید مصلح
  • اطلاعات طرحی من کم هست. اما علاقه مند بودم راجع به کانسپت و ایده کار بیش تر اطلاعات داشته باشم.
    چون بیش تر در توضیحاتتون به عوامل خارجی و دخیل بر طرح سخن گفته اید و بیان نکردید که نیروی داخلی و ایده کار یا روح پروژه چیست و چگونه شکل گرفته؟
    متشکرم
    پاسخ:

    ممنون از توجه شما
    بله به نکته ی خوبی اشاره کردید. این موضوع برای من در طی ارائه ی این طرح همواره چالش برانگیز بود. و نه تنها در این پروژه، در تمام پروژه ها.
    روح پروژه از عملکردها و نیاز های آن شکل گرفته. برای توضیح بیشتر این مسئله نیاز به صحبت های مفصلی است که ان شا الله در فرصت مناسب بتوانیم به آن بپردازیم.

    کار قشنگ و متناسبیه
    ای کاش توی پرسپکتیوهای دید پرنده، بافت اطراف نشون داده می شد تا معلوم بشه که ورودیهای مجموعه، ادامه بافت و گذرهای شهری هست
    پاسخ:

    با عرض سلام

    ممنون از نظر و توجه شما

    بله درست است، قرار گیری پرسپکتیو پرنده در بافت به فهم بهتر پروژه و جایگیری آن کمک می کند. اما با توجه به بافت این نقطه اینکار ممکن بود تا باعث شود تا بخش هایی از پروژه به خوبی دیده نشود و به همین خاطر به سایت پلان که در شیت شماره ی چهار قرار دارد و ورودی ها و خیابان های اطراف در آن قابل مشاهده است اکتفا کردم.

    نظرات خود را در زیر بنویسید

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی