معماری ما

تجربه را تجربه کردن خطا ست. رسانه و نشریه الکترونیکی معماری ما
معماری ما

تجربه را تجربه کردن خطاست
وبسایت اصلی رسانه "معماری ما"
رسانه ای برای انتقال تجارب دنیای آموزش معماری تا زندگی معماری
با تجربه ی دانش آموختگان دانشگاه های معماری تهران، شهید بهشتی، هنر و ...
مجله و نشریه معماری ما

همراهی با خبرنامه‌ی معماری ما
آخرین نظرات

۹۵ مطلب توسط «علیرضا هوشمندی» ثبت شده است

وظیفه ما معماران در شرایط بحران مملکتمان

علیرضا هوشمندی | شنبه, ۳۱ شهریور ۱۳۹۷، ۰۴:۴۵ ب.ظ

 

در روزگاری به سر می بریم که در کوچه و بازار، دانشگاه و بیمارستان، پارک و بیابان، تنها دغدغه ی زیستن، اقتصاد و سیاست و جنگ به گوشمان می رسد. اما در این هیاهو، ما معماران چه کمکی می توانیم به سرزمین و مملکتمان برسانیم؟ آیا تنها مشکل از سیاست مداران و هدایت گران جامعه است یا بزرگ ترین دردسر موجود، خودمان هستیم؟

مدت تالیف پست: 120 دقیقه / مدت مطالعه: 5 دقیقه

  • علیرضا هوشمندی

توقف آپدیت ویندوز و رهایی نرم افزار هایی معماری

| چهارشنبه, ۳۱ مرداد ۱۳۹۷، ۰۹:۰۵ ب.ظ

 

از آنجایی که این نکته ی ساده را اخیرا فراگرفته ایم، نیاز بود تا برای رهایی شما دوستان نیز از شر آپدیت های ویندوز و تحت تاثیر قرار گرفتن نرم افزار های معماری از این آپدیت ها، آموزش کوتاهی را آماده کنیم که دیگر این مشکلات بوجود نیایند.
چطور آپدیت های کلی ویندوز 10 و ... و برخی نرم افزار ها را به طور کلی متوقت کنیم؟

مدت تالیف پست: 120 دقیقه / مدت مطالعه: 5 دقیقه

9 پروژه معماری ایرانی آرک دیلی 2017

علیرضا هوشمندی | شنبه, ۱۲ اسفند ۱۳۹۶، ۰۹:۰۰ ق.ظ

در چندین سال گذشته، شاهد رشد بسیار تاثیر گذار طراحی های معماران ایرانی در سطح ایران و جهان بوده ایم. سوال بزرگی که پیش می آید آن است که علت این رشد و دیده شدن طرح های ایرانی در سراسر جهان چیست؟ همان طور که با یکی از معتبر ترین سایت های معماری جهان یعنی آرک دیلی آشنا هستیم، اشاره ای کوتاه به 9  طرح انتخابی ایرانی که در سایت آرک دیلی هستند خواهیم داشت.

مدت تالیف پست: 180 دقیقه / مدت مطالعه: 5دقیقه 

  • علیرضا هوشمندی

معماری زمینه گرا در طراحی مدرسه و طراحی دادسرای خانواده

علیرضا هوشمندی | سه شنبه, ۱۲ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۰۸ ب.ظ


روزبه. مدرسه ای که با 803 دانش آموز در پنج مقطع پیش دبستانی، دبستان، راهنمایی، دبیرستان و پیش دانشگاهی فعالیت داشته و دارد و در سال 1368 شروع به فعالیت کرده است. اما چطور ممکن است بعد از 28 سال از زندگی این مجموعه در کانون بافت مسکونی، مجوز ساخت یک مجموعه اداری بلند مرتبه در باغ همجوار مدرسه و یک دادسرای خانواده در کوچه ی مدرسه، روبروی در مجموعه راهنمایی صادر شود؟

تعالی معماری زمینه گرا چگونه در زندگی یک مدرسه و دادسرا به شکوفایی خود می رسد؟

مدت تالیف پست: 300 دقیقه/ مدت خواندن پست: 12 دقیقه

  • علیرضا هوشمندی

YJQI5H7

علیرضا هوشمندی | پنجشنبه, ۱۸ آبان ۱۳۹۶، ۱۲:۴۷ ب.ظ

YJQI5H7 

  • علیرضا هوشمندی

پدیده ای به نام خرید توان معماری در دانشجویان معماری ما

علیرضا هوشمندی | يكشنبه, ۳۰ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۳۶ ق.ظ

زمانی پدیده ای وجود داشت به نام استاد و شاگرد و داستان هفت خوان رستم برای رسیدن به آنچه که استاد در توان شاگرد می بیند. پیش از آنچه که معماری به عنوان یک علم تدریس شود، شاگرد آرزو داشت که روزی بتواند در سفره ی استاد بنشیند و از او رسم زندگی کردن بیاموزد و اگر استاد وی را در ادب می دید، دستش گرفته و او را به آنچه که از خود بهتر است هدایت می کرد. یک مناره را استاد می سازد و دیگری را شاگرد، از حسن اعتماد استاد بر آنچه که در توان شاگرد می بیند.
 " کسی هست واسه فردا یه طرح واسم جور کنه؟ هرچی باشه هزینش رو میدمااا. کسی هست ماکتم رو هم بگیره بسازه و شیت ببنده؟ اگر طراحی هم بکنه که دمش گرم. هر چی باشه هزینش رو میدمااااا."

مدت تالیف پست: 60 دقیقه / مدت خواندن پست: 12 دقیقه

  • علیرضا هوشمندی

فراخوان مسابقه ایده یابی معماری طراحی پلاسکو

علیرضا هوشمندی | شنبه, ۸ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۵۲ ب.ظ

 

پس از گذشت چندین ماه از یکی از تلخ ترین حادثه های ملی ایرانیان که با تمام وجود دل مردم را به درد آورد، دولت مردان به این فکر هستند که چه تصمیمی برای آینده ی این ساختمان و یا شاید بهتر باشد بگوییم چه تصمیمی برای این بخش از تاریخ و فرهنگ مان باید گرفته شود. با وجود مخالفت هایی که در تصمیم گیری های کلان برای این مسابقه شده است،  به عنوان یک معمار یا یک شهروند برای آینده ی این اتفاق تصمیم بگیریم. مهم نیست چه نتیجه ای برای ایده هایمان پیش خواهد امد؛ مهم آن است که مدتی به بهانه ی این فراخوان فکر کنیم و سپس در برابر تفکراتی که میخواهند برایمان تصمیم بگیرند مشارکت، مخالفت یا حمایت کنیم و بی تصمیم نباشیم!

مدت تالیف پست: 60 دقیقه / مدت خواندن پست: 15 دقیقه

  • علیرضا هوشمندی

8 تکنولوژی متحول کننده معماری و ساخت و ساز آینده ی ما

علیرضا هوشمندی | يكشنبه, ۲۱ خرداد ۱۳۹۶، ۰۱:۲۳ ق.ظ


این روز ها اخبار بسیار گوناگون از رشد تکنولوژی در حوزه ی معماری و صنعت ساخت و ساز می شنویم که میخواهیم در کوتاه ترین زمان ممکن با هشت مورد از مهم ترین های آنها که به زودی جهان ساخت و ساز و طراحی را دگر گون می کنند آشنا شویم. 


مدت تالیف یاد داشت: 40 دقیقه/ مدت خواندن پست: 4 دقیقه

  • علیرضا هوشمندی

وبسایت و کانون های بسیار زیادی هم اکنون در ایران در حال فعالیت هستند؛ اما از میان تمامی این رسانه ها، تعداد بسیار کمی وجود دارند که در سالیان متوالی، پایبند به اصول رسانه ای خود باقی مانده اند و توانسته اند با حفظ قوانین کپی رایت، و حقوق مخاطبان و همچنین داده های معماری موفق و تالیفی، اعتماد کافی برای کاربران خود جلب نمایند. سایت معمار ایرانی، معماری معاصر ایران و سایت چیدانه، برگزیده ی وبسایت های متعهد معماری در سال 1395 می باشند. 

شما نیز می توانید تجربه ی خود را در استفاده از این سایت ها با ما در جریان بگذارید.

مدت تالیف پست: 120دقیقه / مدت خواندن پست: 14 دقیقه


  • علیرضا هوشمندی

طراحی معماری برای بی خانمانان (ورکشاپ طراحی خانه موقت، مدولار، ارزان )

علیرضا هوشمندی | سه شنبه, ۱۰ اسفند ۱۳۹۵، ۰۳:۱۶ ب.ظ


سالانه تعداد بسیار زیادی بی خانمان در شهر بی خانمان تر می شوند و تعدادی به این جمع افزوده می شوند. گورخوابهای تهران نیز به سرعت به فراموشی سپرده شده اند؛ همانند حادثه ی پلاسکو. این رویداد در شهر لوس آنجلس هم دیده می شود. 47000 نفر در لوس آنجلس بی خانمان اند و نسبت به سال 2015 این مقدار 5.7 درصد رشد داشته است. این عدد در کشور آمریکا 500000 نفر است. ورکشاپ گروه مد ( martin architecture and design workshop)در دانشگاه معماری کالیفرنیا( university of southern california school of architecture) توسط دانشجویان معماری، به طراحی خانه های موقت، مدولار و قابل جابجایی می پردازد.

آیا ما به عنوان دانشجوی معماری، و یا یک معمار، دغدغه ای برای طراحی خانه برای این اقشار جامعه داریم؟


مدت تالیف پست: 70 دقیقه/ مدت خواندن پست: 12 دقیقه

  • علیرضا هوشمندی

نمایشگاه بین المللی تهران-1395

علیرضا هوشمندی | شنبه, ۲۵ دی ۱۳۹۵، ۰۲:۵۱ ب.ظ


برنامه ی نمایشگاه بین المللی تهران تا انتهای سال 1395 . علاقه مندان به معماری و عمران می توانند دست آورد های خوبی در ماه اخیر داشته باشند. به برنامه توجه فرمایید.

  • علیرضا هوشمندی

اعلام نهایی نتایج مسابقه طراحی موکب

| جمعه, ۹ مهر ۱۳۹۵، ۰۵:۴۱ ق.ظ



نتیجه ی نهایی داوری مسابقه ی طراحی معماری موکب کربلا با همکاری بنیاد تولی و شرکت کنندگان عزیز و همچنین داوران گرامی ارائه می شود. به تبع تمدید زمان های ثبت نام و ارسال اثار، اعلام نتایج نیز اندکی با تاخیر صورت گرفت. اما هم اکنون شاهد آثار برگزیدگان این مسابقه هستیم. امیدواریم در سلسله مسابقات بعدی معماری ما که در زمینه های گوناگون معماری در سطح دانشجویی و حرفه ای برگزار خواهد شد نیز شاهد آثار خوبی از شرکت کنندگان محترم باشیم.


نتایج مسابقه طراحی موکب اعلام می شود

| جمعه, ۹ مهر ۱۳۹۵، ۰۱:۴۳ ق.ظ



امروز جمعه ، نهم مهر ماه 1395 . نتایج مسابقه در حال اطلاع رسانی می باشد. با تشکر از شکیبایی شما شرکت کنندگان گرامی 

ما را در ادامه ی این مسیر همراهی بفرمایید

| پنجشنبه, ۱ مهر ۱۳۹۵، ۰۹:۲۰ ب.ظ

با سلام خدمت شرکت کنندگان گرامی مسابقه موکب 
با توجه به داوری صورت گرفته و مشخص شدن اعلام نتایج ، با توجه به آنکه حامی این مسابقه بنیاد تولی می باشد، نیازمند آن هستیم تا حضور نماینده ی این بنیاد را جهت صدور مجور نشر این نتیجه، داشته باشیم . 
با توجه به مشکل پیش آمده برای نماینده ی این بنیاد از شما بار دیگر پوزش می طلبیم تا بتوانیم اعلام نتایج را همراه با شرایط متعهد شده ی دبیر خانه در برابر بنیاد تولی ، مینی بر حضور نماینده ی ایشان ،داشته باشیم . 
به همین دلیل، با هماهنگی های صورت گرفته، در روز های آتی، مجوز انتشار توسط این بنیاد برای دبیرخانه به صورت رسمی صادر خواهد شد و ما شما را نیز در جریان نتیجه و برندگان مسابقه قرار خواهیم داد . 
با تشکر از همراهی و درک شما از شرایط کنونی معماری ما !

معرفی داور های مسابقه معماری طراحی موکب

علیرضا هوشمندی | سه شنبه, ۱۶ شهریور ۱۳۹۵، ۰۶:۵۲ ق.ظ


داوران مسابقه معماری طراحی موکب معرفی می شوند. 

وحید امیرخانی (کارشناس کارگردانی سینما از دانشگاه هنر)، حامد بدری احمدی( کارشناس ارشد معماری از دانشگاه شهید بهشتی)، علی حیاتی( کارشناس گرافیک از دانشگاه هنر)، مرتضی شعبانی فر( کارشناس ارشد معماری از دانشگاه تهران)، هادی صفایی پور( دکترای معماری از دانشگاه علم و صنعت). 

اسامی به ترتیب حروف الفبا می باشند.


  • علیرضا هوشمندی

دریافت نهایی مسابقه طراحی موکب، تمدید شد

علیرضا هوشمندی | جمعه, ۲۹ مرداد ۱۳۹۵، ۰۱:۵۹ ب.ظ


دریافت نهایی مدارک مسابقه ی طراحی موکب به مدت تنها 5 روز تمدید شد.

با توجه به تعداد درخواست های شرکت کنندگانی که ثبت نام کرده اند و بررسی های انجام شده توسط دبیرخانه ی اجرایی مسابقه، تنها مدت 5 روز برای جمع بندی و ارائه ی نهایی مدارک در نظر گرفته شده است. 

این زمان حداقلی، به هیچ دلیلی تمدید نخواهد شد. بنابر این تمامی شرکت کنندگان لازم است  از زمان باقی مانده بیشترین استفاده را داشته باشند تا بتوانند بهترین نتیجه ی ممکن را ارائه دهند . 

آدرس ایمیل معماری ما : memarima.ir@gmail.com

جهت کسب اطلاعات تکمیلی  به لینک زیر مراجعه فرمایید:

 پست مسابقه طراحی موکب 

پست اطلاعات تکمیلی در مورد موکب

  • علیرضا هوشمندی

راهی شفاف برای بیان زندگی معماری

علیرضا هوشمندی | يكشنبه, ۱۷ مرداد ۱۳۹۵، ۰۲:۳۳ ق.ظ

میخواهیم بدانیم در کنار نتیجه ی یک معماری ، برای حل چندین مساله ، چطور می توان روایتی بسیار ساده از یک زندگی بسیار پیچیده داشت.یکی از راه های ساده برای بیان این موضوعات ، تصویر سازی گرافیکی است.شرحی مختصر خواهیم داشت بر معماری استدیو  L'EAU design  در کره ی جنوبی .

 

  • علیرضا هوشمندی

طبیعت عضو جدا ناپذیر زندگی ما (مجتمع مسکونی jardim )

علیرضا هوشمندی | يكشنبه, ۶ تیر ۱۳۹۵، ۰۳:۰۵ ب.ظ


ما در کره ای زندگی می کنیم که عناصر سازنده ی آن عناصر سازنده ی وجود خاکی ما نیز هستند. طبیعت یعنی ماهیت اصلی وجود این کره ی خاکی ، روز به روز از زندگی های کنونی ما فاصله می گیرد و جای خود را به خود خواهی و اندوه می دهد. چرا ما معمار ها نمی توانیم کارفر مایان خود را قانع کنیم تا آنچه که درست است را بسازند ؟چرا باید همواره آن چیزی را ساخت که بیشترین سود مالی را صرفا دارد ؟ 

در پروژه کنونی خواهیم دید که اولین اثر معماری برزیلی ، در نیویورک چطور توانسته است با ایده معمارانه ی خود طبیعت و زندگی را ترکیب نماید. 


  • علیرضا هوشمندی

ما و طبیعت نداریم

علیرضا هوشمندی | دوشنبه, ۶ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۷:۰۵ ب.ظ


یکی از مهم ترین ویژگی های محیطی که همواره در تمامی پروژه های معماری سعی شده است تا به آن توجه شود، امکان ایجاد فضایی است که  در تعامل با طبیعت اطراف باشد. گروه معماری نیشیزاوا در پروژه ی کنونی، سعی داشته است که به این مهم دست یابد. 

آیا رسیدن به این کیفیت، در زندگی های کنونی ما، دست نایافتنی است ؟ و چرا ما به نبودن طبیعت عادت کردیم؟


  • علیرضا هوشمندی

معرفی پروژه ای در کوتاه ترین زمان !

علیرضا هوشمندی | سه شنبه, ۸ دی ۱۳۹۴، ۰۲:۳۱ ب.ظ



آن زمان که به انتهای کار می رسیم به فکر آن هستیم تا روشی را انتخاب کنیم برای بیان بهتر ویژگی های پروژه و یا طرح خود . روش هایی برای فرایند طراحی و یا روش هایی برای بیان ویژگی های برگزیده ی ایده ی خودمان . به هر در و دیواری شاید بزنیم تا بهترین موضوع را پیدا کنیم . اما هم اکنون بایکی از ساده ترین روش های این کار آشنا خواهیم شد . روشی که ساده تر از اولین چیزی است که به ذهن می رسد . 


  • علیرضا هوشمندی

ما کجا کار می کنیم ( C+ architects )

علیرضا هوشمندی | پنجشنبه, ۲۱ آبان ۱۳۹۴، ۰۳:۰۵ ب.ظ


استدیو طراحی سی+معماران ، کارخانه ی فرسوده ی کتان را به یک شرکت بیمه ی اینترنتی تبدیل کرده است . این شرکت در بیجینگ چین قرار دارد و مساحتی حدود 330 متر مربع را شامل می شود . 

اساس طراحی این دفتر بر اساس شیوه و زندگی اینترنتی یعنی منعطف و تجربی بودن فضای اینترنت است . تمامی بخش های آن به گونه ای متغییر طراحی شده اند . ورود نور حداکثری نیز از جمله موضوعاتی است که به آن بسیار توجه شده است . 


  • علیرضا هوشمندی

ما کجا کار می کنیم ( jvantspijker )

علیرضا هوشمندی | جمعه, ۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۲۲ ب.ظ


استدیو طراحی معماری و شهری ، دفتر معماری ای را به گونه ای خلق کرده است که حد اکثر فضای باز با بیشترین نورگیری تحت اختیار استدیو قرار گیرد . در این پروژه اتاق جلسات در مرکزیت فضا و فضای استراحت در سقف اتاق جلسات قرار گرفته است . 

هدف اصلی از چنین طرحی حفظ و نگهداری آتریومی است که در وسط فضای ساختمان اصلی قرار گرفته است . در واقع با در نظر گرفتن فضا های نمیه باز و متخلخل سعی بر آن شده تا کمترین فضای ممکن با بیشترین کاربری ، متناسب با فرهنگ کارکنان این شرکت در نظر گرفته شود . 


  • علیرضا هوشمندی

آینده یا گذشته ما ( طراحی قاهره ، فاستر و همکاران )

علیرضا هوشمندی | جمعه, ۱ آبان ۱۳۹۴، ۰۲:۱۰ ب.ظ


گروه طراحی فاستر و همکاران ، طی پروژه ای عظیم محدوده ای مثلث شکل از شهر قاهره که با جبهه ای از رود نیل در ارتباط است را طراحی کرده اند . آنچه این گروه در نظر داشته اند آن است که بتواند سطح اجتماعی و اقتصادی محدوده ی مورد نظر را افزایش دهند به گونه ای که ریشه های فرهنگی و هویتی شهر قاهره را مد نظر گرفته باشند . 

اما سوال اصلی اینجاست که برای ایجاد یک شکوفایی عظیم ، در بافتی بسیار متمدن و قدیمی مانند این ناحیه از شهر قاهره چه عواملی را باید مد نظر گرفت ؟ چگونه باید طراحی کنیم تا بتوانیم در عین حفظ اصول تمدن و فرهنگ یک ناحیه ، آن را متحول کنیم ؟ و آیا چنین موضوعی در این پروژه رخ داده است ؟


  • علیرضا هوشمندی

داوری ما ( نمایشگاه عکس دانشگاه هنر )

علیرضا هوشمندی | دوشنبه, ۲۷ مهر ۱۳۹۴، ۱۱:۳۰ ب.ظ


یکی از مهم ترین توانایی های یک معمار ، علاوه بر توانایی وی در ترسیم ، توانایی او در ثبت لحظات و فضا است . نمایشگاه کنونی توسط ایده ی امین مهدوی مدیریت می شود . وی به دنبال آن است تا با جمع آوری آثار ثبت شده ی معماری و همکاری برای قضاوت آنها توسط کاربران ، بتواند بهترین تجربه ها را به نمایش در آورد . 

هم اکنون 112 تصویر معماری در ادامه ی مطلب ثبت شده است .

شما می توانید با داوری 15 تصویر برتر از میان تصاویر ، نظر خود را با ثبت شماره اعلام نمایید . داوری آثار ما ،  توسط ما .


  • علیرضا هوشمندی

عصر ابیانه ( ثمین رایمند )

علیرضا هوشمندی | يكشنبه, ۱۹ مهر ۱۳۹۴، ۰۲:۲۷ ب.ظ

  • علیرضا هوشمندی